Om man väl har bestämt sig för att byta elbolag gör att få billigare el, hur gör man då för att teckna ett nytt elavtal, och hur säger man upp det elavtalet som man redan har?

Det är väldigt enkelt att teckna ett nytt elavtal, gå in på det elbolagets hemsida som du vill byta till och fyll i deras teckna elavtal formulär, nästan alla sajter har dessa formulär. Om elbolaget som du vill byta till inte erbjuder möjligheten att teckna elavtal på internet så är det bästa sättet att ringa till elbolaget. När du har fyllt i en formuläransökan så är det bara att vänta på att bli accepterad. Innan du tecknar ett nytt elavtal så bör du kolla när ditt nuvarande elavtal går ut så att du inte har två elavtal samtidigt, elbolaget som man byter till brukar dock meddela ditt nuvarande elbolag om att du ska byta till dem men tänk på att det kan vara en uppsägningstid eller något liknande inskrivet i ditt första elavtal som gör att du kan få betala avgifter (årsavgift mm.) från ditt gamla elbolag och sedan räkningen från ditt nya elbolag.

Det tar ungefär 2 minuter att fylla i sina uppgifter i ett teckna elavtal formulär man bör också läsa igenom avtalet noga, vilket kanske tar 20 minuter. Så allt som allt så tar det ungefär 22 minuter att teckna ett nytt avtal. Det kan dock ta några dagar innan ditt nya elbolag börjar leverera sin el till din adress.

Kolla på det här klippet om du vill ha tips på hur du väljer ett bra elavtal.

 Leave a Reply

(Obligatoriskt)

(Obligatoriskt)

   
© 2011 Billigare EL