I den första artikeln billigare el kunde man läsa om hur man byter elbolag och varför man ska göra det, helt enkelt för att få billigare el. Den här artikeln kommer även den behandla ämnet om att byta elbolag men kommer vara lite mer informativ.Först och främst vill jag tipsa om det absolut bästa sättet att hitta billigare el. Ta fram de elbolag som erbjuder el i din kommun/stad besök sedan deras hemsidor. De flesta elbolags hemsidor är utrustade med ett formulär där du fyller i dina uppgifter och där en kalkylator räknar ut vad elbolaget kan erbjuda dig för typ av elavtal och elpris. Detta tar givetvis ett tag att besöka alla elbolagshemsidor för att räkna ut och sedan jämföra manuellt vilket elbolag som erbjuder billigare el till dig. Därför kan du direkt gå till hemsidan compricer och skriva in ditt postnummer, tjänsten tar då fram alla elbolag som finns i din kommun/stad och visar vad elbolagen erbjuder dig för elavtal och elpriser.

Detta är ett väldigt smidigt sätt att byta elbolag.
Du bör dock dubbelkolla så att jämförelsen har blivit korrekt, har tjänsten jämfört exakt samma förhållande? Eller har den jämfört ett fast elpris med ett rörligt? Sådana saker är viktiga att säkerställa när man gör sådana här jämförelser på internet. När du väl vet att tjänsten har jämfört det som intresserar dig så kan du utgå från resultatet när du väljer elbolag.

Hur mycket kan man spara på att byta elbolag?

Det finns absolut pengar att spara när man byter elbolag. Det är väldigt varierande vad du kan spara, men det är inte ovanligt att de som byter elbolag sparar mellan 2000-5000 kr per år enbart på grund av att de bytte elbolag. Att byta elbolag tar max 1 timme och kan göras från din dator.

Att spara mellan 2000-5000 kr på en timme är något som får de flesta att hitta motivationen till att byta elbolag.

 Leave a Reply

(Obligatoriskt)

(Obligatoriskt)

   
© 2011 Billigare EL