Billigare EL


 
Elektricitet är något vi inte kan vara utan, vi använder elektricitet och är beroende av den varje dag. På den här sidan kan du läsa om el som du har i hemmet och hur du kan göra för att få billigare el. Det finns många olika företag som erbjuder olika elavtal med information på den här sidan kommer du kunna avgöra vilket elavtal som är mest lämpligt och billigast för dig och din bostad.

Eftersom att vi är så pass beroende av el som vi faktiskt är så accepterar vi ofta elräkningen och tänker på att vi kanske kan spara lite mer el nästa månad, så att det inte blir så dyrt. Men faktum är att man inte bara behöver tänka på sin elanvändning för att få billigare el, man kan också välja att byta elbolag och på det sättet få en mycket billigare el utan att behöva dra ner på din elanvändning, självklart är det bra om man gör både och för att sparar pengar och värna om miljön. Men ibland är det väldigt svårt att dra ner på sin elförbrukning då man redan gör allt man kan för att hålla el kostnaden nere men ändå får höga elräkningar. För dig som befinner dig i en sådan situation så är det perfekt att byta elbolag till ett som erbjuder dig ett lägre pris.

Billigare EL

Billigare EL

Konkurrens på elmarknaden ger billigare el

Konkurrensen på elmarknaden har blivit större de senaste åren. För ett tag sedan fanns det nästan ingen konkurrens på marknaden vilket gjorde att de få företagen som var verksamma kunde begära högre priser utan att folk bytta elbolag. Nuförtiden är det väldigt vanligt att folk byter elbolag till ett som erbjuder dem billigare el, och de finns stora pengar att spara för dig som bor i Villa, bostadsrätt eller hyresrätt med eget elavtal. Vissa har elen inbakat i hyran, detta gäller nästan enbart hyresrätter, och om du har det så kan du inte byta elbolag utan får acceptera fastighetsägarens val av elbolag. Om du bor i en sådan fastighet behöver du inte vara lika varsam med din elanvändning med tanke på ekonomin men med tanke på miljön bör du i vilket fall inte slösa men elen. Stäng gärna av lampor som du inte använder osv. Bor du i en villa, bostadsrätt eller hyresrätt med en fristående elkostnad så har du goda chanser att leta efter ett elbolag som erbjuder dig billigare el och därmed också byta till dem.

Konkurrensen har gjort att det har uppstått konkurrenskraftiga priser på marknaden vilket gynnar konsumenter.

Tips i ditt letande efter billigare el


 
För att avgöra om ett erbjudande från ett elbolag är bra och verkligen är billigare för dig så måste du läsa igenom elavtalen innan du bestämmer dig för att byta elbolag. I avtalet står allting du behöver veta utan en massa säljsnack som kan vara förvirrande, texten kan dock uppfattas som svårläst men om man läser igenom avtalet 3-4 gånger så lovar jag att du förstår vad som menas med de olika paragraferna. Du bör åtminstone ha koll på de allra viktigaste delarna som stadgar hur länge ditt elavtal löper och vad du verkligen betalar för den elen som du använder. Oftast så luras man av ett erbjudande som verkar erbjuda billigare el när de i själva verket endast är billigare de första 6 månaderna för att sedan blir dyrare än det elpriset som du har idag. Sådana upplägg förekommer och det är viktigt att du håller utkik efter dem för att avgöra ett erbjudande om billigare el verkligen är bra eller inte.

Effektivt tips för att få billigare el utan att behöva byta elbolag

När du har letat på ett elbolag som erbjuder dig billigare el än vad ditt nuvarande elbolag erbjuder så bör du kontakta ditt nuvarande elbolag och informera dem om det. Elbolagen värnar starkt om sina kunder och det uppstår i sådana lägen en förhandlingssituation där elbolagen brukar erbjuda ditt ett nytt billigare elavtal om du väljer att stanna kvar med dem.

 Leave a Reply

(Obligatoriskt)

(Obligatoriskt)

   
© 2011 Billigare EL