Elpriset påverkas av ett par olika faktorer, den första och största är tillgängligheten till el, alltså var någonstans i Sverige du bor. En annan faktor som påverkar elpriset är om du bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Vilket elbolag du har spelar som tidigare nämnt också in.

Den billigaste elen kan därför finnas på flera olika ställen i Sverige beroende på vad du har för förutsättningar.

Många letar efter den billigaste elen för deras bostad och deras kommun som finns att erbjuda, men glömmer kanske bort det faktum att man kan minska sin elförbrukning för att få en billigare el. Känner man att man verkligen behöver förbruka dem kilowattimmarna som man gör i dagsläget så kan det vara dags att börja leta efter en till energikälla till din bostad. Detta är mest lämpligt för dig som har ville, relativt enkla och smarta lösningar är då att placera solpaneler på taket för att få energi från solcellerna. Den energin kan sedan användas för att värma upp hela ditt hus plus en massa annat. Solenergin är gratis med solpanelerna kostar en del och det kostar även en del att installera dessa, men det är en investering som lönar sig inom 2-4 år redan. Det har även de senaste månaderna blivit möjligt inom vissa kommuner att sälja överskottsenergi som man själv producerar med hjälp av sina solceller. Där pratar vi om billig el när man till och med kan tjäna pengar på elen. Kolla på det här klippet för att lära dig med om att sälja din överskottsel.

Billigaste elen sammanfattning

För att sammanfatta det hela så kan alltså den billigaste elen finnas på olika ställen i Sverige beroende på faktorer såsom elbolag och var du bor. Man kan även få den billigaste elen genom att vara sparsam eller genom att tillverka egen el. Inom en snar framtid så finns det förmodligen de personer som har gården full med solceller där de säljer energin och går så pass mycket plus att de inte behöver jobba. Ett fullt möjligt scenario i framtiden. Håll utkik efter den billigaste elen för att spara pengar!

 Leave a Reply

(Obligatoriskt)

(Obligatoriskt)

   
© 2011 Billigare EL